Етикети

четвъртък, 16 август 2018 г.

Не мога да спра да я обичам или ЕСК "Пловдив 2019" за няколко долара повече

8 БЪЛГАРСКИ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ ЗАПОЧВАТ ЩАФЕТНА ГЛАДНА СТАЧКА ОТ 15 СЕПТЕМВРИ
Борис Роканов
Не мога да разбера, идиот ли съм, тъпанар ли съм или съм прост и семпъл човек с болезнено чувство за справедливост, презиращ тарикатите в обществения живот, но най-вече тези, които провеждат културни политики.
Сега се чувствам гузен и виновен заради творците, които застанаха зад мен, за да ги водя към светло литературно бъдеще, да ограничим стереотипите и да поставим малкото камъче на мястото, където ще се изгради кулата на съвременното българско изкуство.
Значи, преди няколко месеца дадох 3 полезни проекта “Гарите на Пловдив - Постмодерен сериал” * за ЕСК “Пловдив 2019”, които още не са журирани** и аз би трябвало да съм ням, безписмен и сляп. Но не се търпи такава свещена простота, арогантност и невежество на екипа, работещ по столицата на културата
https://plovdiv2019.eu/…/6-%D0%B5%D0%BA%D0%B8%D0%BF-%D0%BF%… /
към по-голямата част от тях, вървят само миганки и сексуален тормоз - щипане по дупето и подхващане най-отдолу, за да дрънкат и радват.
Снощи, след съобщение от приятел, който предпочете да остане анонимен:
“мисля, че тенденциозно си си засрал позициите така, че и Yovo да не може да помогне :Д” - съм сигурен, че орките от ОФ-то, госпожица Светлана Куюмджиева*** и господин Кирил Велчев - подли, гнусни и коварни хора, копнеещи за власт и богатство, за високи къщи, луксозни коли и мазен живот**** - ще се постараят и ще направят всичко възможно, за да ме изпратят по живо, по здраво в страната на Сенките, за да се видя с Орфей, Бокачо и Макиавели. *****
Не че ми пука особено! Но с удоволствие ще ги повлека със себе си!
Манускрипта 39" 8 юли

*които са вече формално отхвърлени от Светлана Куюмджиева, и нейните подчинени “експерти” от ОФ-то, защото, както разбрах от протоколите на Конкурс Малки проекти: <Гарите на Пловдив - Постмодерен сериал>, поканените външни експерти са дали 27 точки от 30 възможни.
**за разлика от Журито на Европредседателството, нашите клявки са по-лицеприятни.
*** с покруса и притеснение ще цитирам коментар на куратора Асен Асенов, който под пост на умната Светлана Куюмджиева написа: “Светлана не е свободна във взимането на решения, тя си има ментор.
Назначена е без конкурс, разбирам я. Има проблем с легитимността и трябва да плаща цена. ”
**** епитетите са взаимствани от Захари Стоянов по повод превратаджиите на Батемберг, но важат с пълна сила за упоменатите пловдивски орки
***** относно злополучния проект “Манускрипта 39” спечелил субсидия от ЕСК с международно жури и от година е на трупчета в ОФ “Пловдив 2019”, няма подписан договор и не може да се работи по него. Този проект именно ме накара да се вгледам в работата на ОФ-то “Пловдив 2019”.

P.S. Сега 8 изявени български куратори плюс 72 годишна експерт-счетоводителка и 81 годишен композитор декларираха участието си в щафетна гладна стачка, която ще стартира на 15 септември срещу безобразията в съставянето на Програмата на ЕСК “Пловдив 2019”, липсата на аргументи в отхвърлянето на проекти с висока добавена стойност /театъра на Пина Бауш и Гарите на Пловдив/, и толерирането на миш-маша, който цяла година /2019/ ще “очарова” опоскания откъм средства и жажда за живот български гражданин.
P.P.S. Единият от изброените в писмото до ЕК по повод щафетната Гладна Стачка на утвърдени културни оператори срещу произвола на Общинската фондация "Пловдив 2019", се ослушва и загадъчно мълчи, но това няма да промени жертвоготовността на останалите и още: ако има съмишленици, които искат и могат да се включат в протеста срещу безобразията на ЕСК “Пловдив 2019” и на унизителното отношение на назначените експерти от фондацията към Артиста, нека се включат.
Благодаря!

Борис Роканов

KLEENEX - nice

PLOVDIV2019.EU
Екип Пловдив 2019 Според структурата на “Пловдив 2019”, служителите са разпределени според своята експертиза в няколко отдела, които обхващат артистична дейност и пр...
Ма рева бе!

Няма коментари:

Публикуване на коментар