Етикети

вторник, 21 август 2018 г.

В Пловдив вече се шегуват, че


Ислямска държава е поела отговорността за провеждането на инициативата ЕСК “Пловдив 2019”, а може би не се шегуват, а именно по този начин изразяват своето огорчение и разочарование от метода на работа на фондация “Пловдив 2019”. В този си състав Общинската фондация произвежда безпросветни арт-терористи, спящи клетки от измъчени Артисти, самоорганизирали се арт-камиказета и прочия банални типове, а ги произвежда защото мозъчетата на уважаемите експерти на фондацията “Пловдив 2019”са гладки като таблетка аспирин. 


Уважаеми господин Паскуа*,


започвам писмото си по този начин, за да привлека вниманието ви отново към тоталния ужас, който насажда ЕСК “Пловдив 2019” сред артистите-участници в инициативата. Младите експерти на Общинската фондация се оказаха много жестоки!
Та част от артистите-участници решиха да изразят своя граждански протест чрез щафетна гладна стачка, която ще стартира на 15 септември. По 48 часа доказани български артисти и интелектуалци ще гладуват щафетно заради всички унижения, на които ги подлага ръководството на фондацията.
Ето, част от протестиращите:

1.Емил Миразчиев, куратор, график
2.доц. Йордан Ефтимов, поет, литературовед, радио- и телевизионен водещ на предавания за книги и литература
3.Петко Дурмана, склуптор
4.Невена Михайлова /72 годишна/, експерт-счетоводител, обслужващ 5 приети проекта на ЕСК “Пловдив 2019”
5.Тома Марков, български поет, драматург
6. Борис Роканов, български писател, художник и поет 

и т.н. и т.н.и т.н.

Няколко от заявилите участие Артисти предпочетоха /"за сега"/ да останат  анонимни, поради факта, че експертите от ОФ-то им разглеждали проектите. Това тяхно поведение считам за двулично и ще ги помоля да не участват в нашия организиран протест. 
Нека протестират сами. Тихичко, на чашка, в някой тъмен ъгъл, в някоя мизерна кръчма.
 Honey Bane - Girl On The Run [Single] (1979)

 KLEENEX - nice

Уважаеми господин Паскуа,


Артистът Петко Дурмана през сълзи предложи, че ако не обърнете внимание на гладната стачка на артистите, да се приложи крайната мярка, токсично 48 часово преяждане с цел самоубийство и всичко това да се филмира и да се проведе пред публика. Дано не се стига дотам, уважаеми господине, че ще бъде жалко по този нелеп начин да приключат земния си път изброените по-горе български артисти!
А за да разведря конфузната атмосфера, ще разкажа анекдота, който добре илюстрира моите напъни за почтени отношения, толерантност и уважение към това непослушно дете Артиста:
“Съпругата се прибира пияна в къщи рано сутринта. Съпругът й започва да обикаля гневно около нея и да крещи: -
Ако имах нож щях да те убия. Ако имах пистолет - щях да те застрелям.
Тя повдигнала глава и му се сопнала:
- А защо не пробваш с рогцата, а? “
Смятам да свърша без заключение, тук точно.

С уважение и надежда за някаква промяна


Борис Роканов



*текстът , който четете е писмо, изпратено преди половин месец до експерта наблюдаващ организацията и съдържанието на ЕСК  “Пловдив 2019” господин Sylvain Pasqua

Няма коментари:

Публикуване на коментар