Етикети

събота, 25 август 2018 г.

Програмата на ЕСК представлява съвкупност от прояви на безпомощни художници, на спящи терористични клетки от скопени представители на съвременното изкуство, самоорганизирали се атр-камикадзета, обикновени измамници и прочия банални типове*

Смятам, че трябва кметът Иван Тотев и заместник-кметът Александър Държиков да поемат фондацията. Вече не става дума за съставяне на артистична програма, а за спазване на закони, работа с медии, синхрон между Общинския съвет и изпълнителната власт

три варианта пошлост от Мария Луцова**




Мария Луцова, Кирил Велчев, Анелия Гешева                       фото ФБ


Поетът Борис Роканов и още седем важни за България интелектуалци обявиха щафетна гладна стачка заради безобразията, липсата на компетентност и капацитет на екипа, който работи по реализирането на ЕСК "Пловдив 2019". А също така и заради ниската морална култура на изпълнителния директор Кирил Велчев и артистичния директор на фондацията, госпожица Куюмджиева. Борис Роканов е оскърбен и заради саботирането на проекта на галерия Ромфея „Манускрипта 39”, на който проект е куратор и основен участник. Проект, който спечели още миналата година финансиране от общинската фондация „Пловдив 2019”. От дни насам в социалните мрежи Борис Роканов заявяви решението на 8-те изтъкнати творци за щафетна гладна стачка и по този повод, за да няма после ощипани, е уведомил и инициатора на мащабната културна проява Европейска столица на културата – Европейската комисия. Писмото е адресирано до Силвен Паскуа, но забележете, на писмото-заявление отговаря Барбара Геслер от Генерална дирекция "Образование, младеж, спорт и култура" в Европейската комисия, споменавайки и за съчувствието на господин Паскуа.
В писмото, господин Роканов аргументира решението на 8-те интелектуалци, с разочарование от съдържанието, шуробаджанашките заигравки и копипейса при съставянето на Програмата на фондацията организатор на събитието в Пловдив. Според писмото на Борис Роканов, в по-голямата си част, Програмата на ЕСК представлява съвкупност от прояви на безпомощни художници, на спящи терористични клетки от скопени представители на съвременното изкуство, самоорганизирали се атр-камикадзета, обикновени измамници и прочия банални типове. А най-ужасното нещо, с което господин Роканов обръща внимание на Силвен Паскуа е, че ЕСК "Пловдив 2019" е проект на Ислямска държава за тотално унищожаване на съвременното изкуство в България, а за главен проводник на методите на Осама Бин Ладен посочи госпожица Светлана Куюмджиева - артистичен директор на фондацията и визионерът господин Кирил Велчев - изпълнителен директор на същата.
Господин Роканов пише на дирекцията на ЕК, че той и няколко, подчертавам, важни за България Артисти са готови да проведат верижна гладна стачка от 15 септември. Това са: Емил Миразчиев, Петко Дурмана, доцент Йордан Евтимов, поета и драматург Тома Марков, счетоводителката госпожа Невена Михайлова и много други, които подкрепят стачката виртуално, чрез социалните мрежи.. Почти всички от изброените са участници в програмата и са спечелили проекти за финансиране от „Пловдив 2019”. И както споменах по-горе, изброените Артисти са изключително ценни за България творци.
Попитах господин Роканов дали е възможно и трябва ли да се смени екипа на фондацията в този важен за Пловдив момент, делят ни само месеци от началото на ЕСК. Той отговори, че не екипа трябва да се смени, а ръководството на фондацията и съвсем сериозно предложи господата Стоянов, Държиков и Тотев за най-подходящи, и че вече не става дума за съставяне на артистична програма, а за нормативни актове, спазване на срокове, законен ред, работата с медии, синхрон между ОбС и Кметството, а най-важното - ръководният екип да е наясно с Правилника за работа на ОбС Пловдив.
" Добра работа свършиха Куюмджиева и Велчев, сега нека ги изпратим подобаващо, по пловдивски... с шутове." - заключи шеговито той. Хронологията на скандала датира от миналата година. През август 2017-а екипът на фондацията обяви наведнъж избраните проекти по няколко от основните си сесии. Сред тези, чийто качества бяха оценени и бяха одобрени, бе и „Манускрипта 39 “ на СД “Ромфея Ватев, Шишманов и с-е”. Мнението на международното жури е категорично – проектът предлага интересна гледна точка е се вписва в един от ключовите акценти на Европейска столица на културата-Пловдив 2019 – Кирилизация. Отпуснатите средства са само за частта от 2019-а, а исканото финансиране за следващите две години се отказва, защото: „ няма как да бъдат финансово подкрепени от Пловдив 2019. Устойчивостта на проекта обикновено се планира като независимо съществуване или продължение още на етапа на неговото иницииране”. Проектната сума е 617 457,44 лв., 427 911,44 от тях СД “Ромфея Ватев, Шишманов и с-е” искат от фондация „Пловдив 2019”. Журито в състав д-р Светлана Куюмджиева, проф. Ханс-Дитрих Шмит и Надя Гризо от фондацията и външните експерти проф. Галина Лардева и д-р Диана Андреева утвърждават финансиране в размер 50 000 лв.
В документацията на кандидатстващата организация присъства и задължителната декларация за конфликт на интереси. В последствие обаче юристите** на фондация „Пловдив 2019” отказват да подпишат договора с аргумента – има наличие на конфликт на интереси на Камен Шишманов. От една страна той в качеството си на зам.-председател на Общинския съвет е одобрил и гласувал бюджета на фондация „Пловдив 2019”, а от друга – иска финансиране от него. Опитахме се да намерим възможности за реализацията на „Манускрипта 39 / “Да живее артистът във всеки!”, защото проектът е интересен. Юристите обаче бяха категорични, че няма как да се случи това, защото в момента на кандидатстването го е имало този конфликт на интереси. Предложихме на автора на идеята Борис Роканов да работим по „Манускрипта 39” в партньорство, но опитът ни да намерим изход, бе отхвърлен с поредица от некоректни публикации, коментира артистичният директор на „Пловдив 2019” Светлана Куюмджиева. Напрежението около проекта на на СД “Ромфея Ватев, Шишманов и с-е” е поредното. От една страна проекта е вече саниран, господин Шишманов напусна фирмата бенефициент и съответно „Манускрипта 39” с останалите одобрени проекти по ЕСК е гласуван от ОбС и е включен в Програмата на ЕСК вече с друг бенефециент “Ромфея Ватев и с-е” И сега по Правилника на ОбС, ако Велчев и Куюмджиева тръгнат да си отмъщават въпреки благите думи с които говориха с мен, да отмъщават заради приятелския огън, с който господин Роканов напоследък ги обсипа и поради непознаване на реда установен с Правилника на работа на ОбС тръгнат да вадят „Манускрипта 39” от Програмата на ЕСК "Пловдив 2019" утвърдена с решение на ОбС Пловдив, то тогава трябва да се свика извъредна сесия на ОбС и отново да се прогласува бюджета и програмата на ЕСК, но без "Манускрипта 39" . Просто и ясно!
И още няколко думи по останалите скандали с фондацията. Преди повече от месец организаторите на няколко събития от програмата на Европейска столица на културата излязоха с открито писмо до Управителния съвет на фондацията организатор, в което поискаха няколко ключови промени в методиката на работа. Аргументът им бе, че са изправени пред непреодолими трудности заради неефективната система на финансиране и разплащане по одобрени проекти. Тези дни изтича срокът, в който очакват отговор от УС на „Пловдив 2019”.
Преди това гръмна и скандалът с организатора на One Architecture Week и One Design Week Асен Асенов, който спря двата фестивала поради липса на достатъчно финансиране. С наближаването на 5 септември, когато ще бъде обявена официалната програма на Европейска столица на културата-Пловдив 2019, напрежението ще нараства. Малко по-късно – на 15 септември, ще разберем и дали господин Борис Роканов и съмишлениците му ще изпълнят заканата си да стачкуват.


*заглавието на текста е мое предложение /Б.Р./
** вариантите на публикацията са публикувани само в блога и са предмет на лична кореспонденция между и журналистката и не подлежат на претенцията за авторски права от работодателя на Луцова. А последната публикация на Луцова в сайта е публикувана с връзка към сайта на потърпевшата. Та трябва да ми платят и за реклама, а не да ме плашат със съд./ 30,08,2018/
***такива няма към фондацията. колегите от ЕСК работят на парче и по слухове

KLEENEX - nice



В горният вариант на текста на Мария Луцова присъства и моята незабележима, чисто редакторска намеса за по-голяма яснота и коректно изясняване на идеята за Гладната стачка на Артистите. Госпожа Луцова искаше да изкара, не знам по чие внушение, че проблема с фондацията не е принципен, а е от лична обида заради перипетите по реализиране на проекта "Манускрипра 39", което не е вярно. Затова и говорихме на сутрешното ни кафе малко по дълго за него. Сегашната намеса в текста на Мария е само с уточнения на факти, последователност и събития, а всичкото останало като стилистика и внушения са на споменатата пловдивска журналистка.

#

Позор! Дотам ли искат да докарат протестиращите Артисти срещу ЕСК "Пловдив 2019"











А сега нередактирания вариант на Луцова, пратен ми за одобрение. Ето го:


Поетът Борис Роканов обявява гладна стачка заради нереализирания проект „Манускрипта”, който кандидатстваше за финансиране в общинската фондация „Пловдив 2019”. От дни насам той споделя за намерението си в социалните мрежи, подал е и сигнали до инициатора на мащабната културна проява Европейска столица на културата – Европейската комисия. Те са адресирани до Силвен Паскуа и Барбара Геслер от Генерална дирекция "Образование, младеж, спорт и култура" в Европейската комисия.

В няколкото писма Роканов обвинява фондацията организатор на събитието в Пловдив, че програмата ще представлява съвкупност от прояви на безпомощни художници, представители на съвременното изкуство и самоорганизирани художествени камикадзета.
Роканов информира дирекцията на ЕК, че няколко артисти предвиждат провеждането на верижна гладна стачка от 15 септември и цитира имената на хората, които твърди, че го подкрепят. Сред тях са художниците Емил Миразчиев и Петко Дурмана, писателите Йордан Евтимов и Тома Марков и други. Част от тях са кандидатствали в „Пловдив 2019” за финансиране. От офиса на Генералната дирекция са отговорили на писмото със стандартните еврочиновнически фрази, че поддържат редовни контакти с фондацията, за да следят коректната работа по проекта Европейска столица на културата. Отговорът е на Барбара Геслер. Хронологията на скандала датира от миналата година. През август 2017-а след дълго забавяне заради липсата на финансиране на инициативата Европейска столица на културата, екипът на фондацията обяви наведнъж избраните проекти по няколко от основните си сесии. Сред тези, чийто качества бяха оценени и бяха одобрени, бе и „Манускрипта 39 / “Да живее артистът във всеки!” на СД “Ромфея Ватев, Шишманов и с-е”. Мнението на журито е категорично – проектът предлага интересна гледна точка е се вписва в един от ключовите акценти на Европейска столица на културата-Пловдив 2019 – Кирилизация. Отпуснатите средства са само за частта от 2019-а, а исканото финансиране за следващите две години се отказва, защото: „ няма как да бъдат финансово подкрепени от Пловдив 2019. Устойчивостта на проекта обикновено се планира като независимо съществуване или продължение още на етапа на неговото иницииране”. Проектната сума е 617 457,44 лв., 427 911,44 от тях авторите искат от фондация „Пловдив 2019”. Журито в състав д-р Светлана Куюмджиева, проф. Ханс-Дитрих Шмит и Надя Гризо от фондацията и външните експерти проф. Галина Лардева и д-р Диана Андреева утвърждават финансиране в размер 50 000 лв. В документацията на кандидатстващата организация присъства и задължителната декларация за конфликт на интереси. В последствие обаче юристите на фондация „Пловдив 2019” отказват да подпишат договора с аргумента – има наличие на конфликт на интереси на Камен Шишманов. От една страна той в качеството си на зам.-председател на Общинския съвет е одобррил и гласувал бюджета на фондация „Пловдив 2019”, а от друга – иска финансиране от него. Опитахме се да намерим възможности за реализацията на „Манускрипта 39 / “Да живее артистът във всеки!”, защото проектът е интересен. Юристите обаче бяха категорични, че няма как да се случи това, защото в момента на кандидатстването го е имало този конфликт на интереси. Предложихме на автора на идеята Борис Роканов да работим по „Манускрипта 39” в партньорство, но опитът ни да намерим изход, бе отхвърлен с поредица от некоректни публикации, коментира артистичният директор на „Пловдив 2019” Светлана Куюмджиева. Напрежението около проекта на на СД “Ромфея Ватев, Шишманов и с-е” е поредното. Преди повече от месец организаторите на няколко събития от програмата на Европейска столица на културата излязоха с открито писмо до Управителния съвет на фондацията организатор, в което поискаха няколко ключови промени в методиката на работа. Аргументът им бе, че са изправени пред непреодолими трудности заради неефективната система на финансиране и разплащане по одобрени проекти. Тези дни изтича срокът, в който очакват отговор от УС на „Пловдив 2019”. Преди това гръмна и скандалът с организатора на One Architecture Week и One Design Week Асен Асенов, който спря двата фестивала поради липса на достатъчно финансиране. С наближаването на 5 септември, когато ще бъде обявена официалната програма на Европейска столица на културата-Пловдив 2019, напрежението ще нараства. Малко по-късно – на 15 септември, ще разберем и дали Борис Роканов и съмишлениците му ще изпълнят заканата си да стачкуват.



Известно е, че под хубавата руса коса вирее чудесен, умен мозък.                  фото ФБ

Прекрасната Мария Луцова, току-що ми изпрати трети, надявам се последен, вариант на бележката, който е включен в публикацията по-долу. В текста си Луцова е заменила само: "Светлана Куюмджиева" с "Фондацията", и е махнала думите на Артистичния директор относно предполагаемото партньорство между куратора на "Манускрипта 39" и ЕСК "Пловдив 2019": "Предложихме на автора на идеята Борис Роканов да работим по „Манускрипта 39” в партньорство, но опитът ни да намерим изход, бе отхвърлен с поредица от некоректни публикации, коментира артистичният директор на „Пловдив 2019” Светлана Куюмджиева." Тази несъществена промяна в текста не е болка за умиране и аз писах на Мария Луцова, че съм съгласен с нейния вариант.
Ето и окончателния текст на Луцова:

Поетът Борис Роканов и още пет български интелектуалци обявяват щафетна гладна стачка срещу екипа на „Пловдив 2019”. Те обвиняват фондацията организатор на инициативата Европейска столица на културата в некомпетентност и липса на капацитет. От дни насам в социалните мрежи Борис Роканов заявява решението за щафетната гладна стачка и по този повод е писал писмо до инициатора на мащабната културна проява Европейска столица на културата – Европейската комисия. То е адресирано до Силвен Паскуа. В писмото пловдивският поет изразява разочарованието си от програмата, която Пловдив ще предложи на публиката през 2019-а. По думите му тя е съвкупност от прояви на „безпомощни художници и самоорганизирали се арт камикадзета”. Посочени са и творците и обществениците, които застават зад протеста - Емил Миразчиев, Петко Дурмана, доц. Йордан Евтимов, поетът и драматург Тома Марков, Невена Михайлова. Почти всички от изброените са участници в програмата и са спечелили проекти за финансиране от „Пловдив 2019”. От офиса на Генералната дирекция са отговорили, че поддържат редовни контакти с фондацията, за да следят коректната работа по проекта Европейска столица на културата. Писмото е подписано от Барбара Геслер от Генерална дирекция "Образование, младеж, спорт и култура" в Европейската комисия. Тя изразява съчувствието си към артистите, които ще стачкуват от 15 септември. Борис Роканов и съмишлениците му настояват, че е нужна промяна и настояват за ново ръководство на фондацията. Смятам, че трябва кметът Иван Тотев и заместник-кметът Александър Държиков да поемат фондацията . Вече не става дума за съставяне на артистична програма, а за спазване на закони, работа с медии, синхрон между Общинския съвет и изпълнителната власт, заключи той. Роканов както и повечето от хората, подкрепили стачката, имат одобрени проекти в програмата на Европейска столица на културата – Пловдив 2019. Именно един от тях нагнети допълнително напрежение. Поетът обвини общинската фондация в саботирането на проекта на галерия „Ромфея” „Манускрипта 39”, на който е куратор и основен участник. Хронологията на скандала датира от миналата година. През август 2017-а екипът на фондацията обяви наведнъж избраните проекти по няколко от основните си сесии. Сред тези, чийто качества бяха оценени и бяха одобрени, бе и „Манускрипта 39 “ на СД “Ромфея Ватев, Шишманов и с-е”. Мнението на международното жури бе категорично – проектът предлага интересна гледна точка е се вписва в един от ключовите акценти на Европейска столица на културата-Пловдив 2019 – Кирилизация. Гласувани бяха средства само за частта от 2019-а, а исканото финансиране за следващите две години бе отказано, защото: „ няма как да бъдат финансово подкрепени от Пловдив 2019. Устойчивостта на проекта обикновено се планира като независимо съществуване или продължение още на етапа на неговото иницииране”. Проектната сума бе 617 457,44 лв., 427 911,44 от тях СД “Ромфея Ватев, Шишманов и с-е” искаха от фондация „Пловдив 2019”. Журито в състав д-р Светлана Куюмджиева, проф. Ханс-Дитрих Шмит и Надя Гризо от фондацията и външните експерти проф. Галина Лардева и д-р Диана Андреева отпусна финансиране в размер 50 000 лв. В последствие обаче юристите на фондация „Пловдив 2019” отказваха да подпишат договора с аргумента – има наличие на конфликт на интереси на Камен Шишманов. От една страна той в качеството си на зам.-председател на Общинския съвет е одобрил и гласувал бюджета на фондация „Пловдив 2019”, а от друга – иска финансиране от него. Опитахме се да намерим възможности за реализацията на „Манускрипта 39 / “Да живее артистът във всеки!”, защото проектът е интересен. Юристите обаче бяха категорични, че няма как да се случи това, защото в момента на кандидатстването го е имало този конфликт на интереси, коментираха от фондацията. В същото време Борис Роканов твърди, че на екипа зад проекта е бил даден шанс да нанесат корекции и Камен Шишманов е напуснал фирмата. От СД “Ромфея Ватев, Шишманов и с-е” в момента тя „Ромфея Ватев и с-е”. Това е отразено и в документацията на фондацията, защото ние внесохме документите наново. Общинският съвет гласува програмата, в която го има и „Манускрипта 39”. Ако тръгнат да вадят проекта, трябва да се свика извъредна сесия на ОбС и отново да се прогласува бюджет, протичане и програма на ЕСК, но без "Манускрипта 39" което вече е скандал, категоричен е Роканов. Напрежението около организаторите на събития в рамките на културната инициатива расте от месеци. Преди около месец няколко от тях излязоха с открито писмо до Управителния съвет на фондацията организатор, в което поискаха няколко ключови промени в методиката на работа. Аргументът им бе, че са изправени пред непреодолими трудности заради неефективната система на финансиране и разплащане по одобрени проекти. Тези дни изтича срокът, в който очакват отговор от УС на „Пловдив 2019”. Преди това гръмна и скандалът с организатора на One Architecture Week и One Design Week Асен Асенов, който спря двата фестивала поради липса на достатъчно финансиране. После стана ясно, че от фондацията не са одобрили и друг негов проект – гостуване на трупата на легендарната Пина Бауш. С наближаването на 5 септември, когато ще бъде обявена официалната програма на Европейска столица на културата-Пловдив 2019, напрежението ще нараства. Малко по-късно – на 15 септември, ще разберем и дали Борис Роканов и съмишлениците му ще изпълнят заканата си да стачкуват.

Артисти обявяват гладна стачка срещу "Пловдив 2019"



И накрая хули, обиди,заплахи за съд, защото изобличих ибрикчийската същност на регионалната журналистика: ФОТООКО Г-н Роканов, поради що се срамиш да се наречеш автор?

ФИНАЛ


Може ли регионалната журналистика да е независима, коректна и да се прави с морал, а не със сирене и пържен лук. С извинение и с ръка на сърцето, сайта на нахалната Параскева Иванова прилича на суров кроасан. Днес Иванова се прояви като екзалтиран маниак и обеща да ме съди вместо да се извини и посипе главата си с пепел. Настояваше да изтрия публикацията си за ЕСК "Пловдив 2019" от моя личен блог http://b-rokanov.blogspot.com/2018/08/2019_25.html, публикация създадена с любезното съдействие на Мария Луцова. И докато обяснявах, защо няма да я изтрия, Параскева Иванова изпадна в истерия. Обясних й още, че БГпрактиката е да се съдят журналисти, а тя създава опасен прецедент, да се съдят автори, а после с инерцията и читателя ще мине под ножа. Тя тресна телефона и създаде този злобен памфлет https://plovdivtime.bg/news.php?id=3599 , а снимката, която ми е качила многострадалната Параскева е направо уникална, сигурно тогава не съм имал пари и много съм страдал.
Късния следобед ми се обади адвоката на госпожата и така...
Аз съм невинен, не съм виновен за нищо!

И ето онзи логически завършек, виновен-невинен отиваш в Сибир:

Някой, май, ще ходи в Сибир! И ще гледа Сибирияда под многовековен бор!
Вижте, активната гражданска позиция, къде води! Всеки почтен човек трябва да бъде осъден!.
Фроловете като многострадалната Параскева, Мария и техните мерзки тролчета са готови на всичко, само и само да се докопат до някой ибрик! защото спаружени задници са много и все някой журналист трябва да издържи на чиновническата смрад и да ги подмие.
Това сплашване в случая е провинциална оперета със сюжет: някаква изтормозена жена, Параскева, е решила да размахва мускули и смело да манипулира публиката на някакъв сайт и някаква ФБ група, но мозъчето й е малко, моралните възможности - също и вижте какво се получи, стана жалка и смешна. Май, ще я оставя, и ще настоявам да заведе дело - вече съдебните разходи са впечатляващи, а добрите адвокати - скъпи. При мен нещата са железни:
- показах в три текста опит за подмяна на обстоятелства и дискредитиране на граждански протест от страна на журналистката Луцова. Всичко е по конец!
Три години ще се разкарваме в съда с Параскева Иванова и със сигурно ще се опознаем, аз ще си загубя времето, а многострадалната Параскева - и парите.

*************************

"Ние, Емил Миразчиев, Петко Дурмана, доцент Йордан Евтимов, поета и драматург Тома Марков, счетоводителката госпожа Невена Михайлова искаме оставката на Бойко Борисов и Валери Симеонов!"

С огромно прискърбие съобщавам, че поета и драматург Тома Марков отказва да протестира срещу Бойко Борисов и Валери Симеонов!
Всеки има право на своите "вътрешни колебания" и "окончателни решения"!

С огромно прискърбие съобщавам също, че ни напусна и госпожа Невена Михайлова!
Ето и нейното основание за отказа й от Гладната стачка:
Здравей! Съгласих се да протестирам срещу Фондацията "ПЛОВДИВ 2019", но не и срещу Правителството.
Кратко и ясно!
Благодаря й за подкрепата до този момент!
Дурмана, и той иска да офейка.
На предложението ми:
"Петко, предлагам с теб да започне щафетата, На 15 септември в 00.00 часа стартираш. мериш си килограмите преди старта /видео/ и след старта на твоя протест
нещата станаха сериозни!
ще бутаме Бойко"
Петко Дурмана отговори:
"Борисе, през ден съм на лекари и в момента съм на силни антибиотици"
Пауза.
После предложи римейк на "Голямото плюскане" /шедьовър от '70те/, нещо като семинарите на Петроний, които доведоха да оставката на Нерон.
След продължителен чат, защо /според него/ не трябва на Светлана Куюмджиева /артистичен директор на ЕСК "Пловдив 2019"/ да се търси отговорност за тоталния провал на мероприятието 2019, Дурмана заяви:
"Аз си оттеглям участието в гладната стачка"
с аргумента:
"...а да се прави програма за културна столица за 3 месеца е пълен абсурд" и нито дума за исканата оставка на господин Борисов
Не му разреших да се оттегли! Забраних му!
Писах, че ще протестира ефективно на 15 септември от 00.00 часа.
Моралният избор е негов, аз направих каквото можах!
ИСКАНЕ на оставката на Бойко Борисов и Валери Симеонов!
Приятели, вече настъпи часът на истината, нашата Гладна стачка срещу безобразията, липсата на компетентност и капацитет на екипа, който работи по реализирането на ЕСК "Пловдив 2019" стартира в 00.00 часа на 15 септември . Вярвам, че след Щафетната Гладна Стачка Българската култура вече няма да е същата и от Организирана престъпна група на безпомощни артисти, гравитиращи около общинската фондация, Българския културен елит ще се възроди отново. Нови творци, които нямат нищо общо с порочните практики модерирани от ЕСК "Пловдив 2019" ще отпуснат на воля креативния си заряд, а Новата Българска култура ще стане оазис на истински талантливи творци, на любознателни творчески личности.
Ние, въобще не искаме да обръщаме внимание на културните работници, които безчинстват в ОФ "Пловдив 2019", нито на УС - на същата. Търсим отговорност от Премиера Бойко Борисов и от Вицепремиера Валери Симеонов, заради културните политики, които те поощриха и наложиха в нашия културен живот. Също - и заради липсата на свобода на словото и отвратителната автоцензура, която си налагат, от страх и безпомощност, ибрикчийско настроените български журналисти. /Повярвайте ми, страшно много са! /
И затова културната ситуация в момента се нуждае от кардинална промяна! Тя много прилича на Организирана престъпна група от десетки безделници, които буквално се гаврят с истински талантливите!
Затова, ние, Емил Миразчиев, Петко Дурмана, доцент Йордан Евтимов, поета и драматург Тома Марков, счетоводителката госпожа Невена Михайлова искаме оставката на Бойко Борисов и Валери Симеонов!
След снощния коментар*:
"Emil Mirazchiev: абе Боре, съгласувай нещата преди да ги постваш.
къде го закара при Борисов и Симеонов"
Май и Емо Миразчиев напуска потъващия кораб "Борис Роканов"
Не ги разбирам изброените по-горе български интелектуалци? Срещу помощник-галеристката на софийската галерия Credo Bonum са готови да гладуват щафетно и безсрочно, а срещу Бойко Борисов и Валери Симеонов - не! Какво зависи от симпатичната блондинка Светлана Куюмджиева, която по нелепа случайност, при липса на капацитет и биография, скочи от аранжор на картини в галерия Credo Bonum направо в стола на Артистичен директор на такова мащабно събитие ЕСК "Пловдив 2019". Естествено е, че програмата ще е миш-маш. Местните ръководители се бяха вторачили в собствен PR, а за културната програма беше: нещо там да шуми, нека младите обикалят по нощите улиците с бири в ръка и да се възхищават полупияни от Съвременното българско изкуство.
Казвам ясно, подчертавам: Светлана Куюмджиева няма капацитета, визията, креативността да организира и състави такова мащабно събитие. Тя е просто любезна, двулична и възпитана мома, нечия пионка и няма смисъл Невена Михайлова да умира заради нея!
Докато Бойко Борисов, това е друга бира, от него зависят доста неща, най-малкото е ЕСК "Пловдив 2019" / който се очертава като Позора на България/. За оставката му Невена Михайлова си заслужава да обяви своята безсрочна Гладна стачка, но тя се отказа!
Докато Бойко Борисов ми е симпатичен, дори го харесвам, Валери Симеонов е доста неприятен човек и за каквото и да поискаш оставката му, винаги ще бъдеш в правото си!
*09.09'18 г.
******************************

Ето ме и като литературен герой:



БОРИС РОКАНОВ
не е
да се събудиш
преди
да си заспал
както
Бойко Ламбовски
ни обяснява поезията
Борис Роканов
не е и е
на Коледа
да се напиеш
пред децата си
както
Бойко Пенчев
ще пародира
обяснението
Борис Роканов
е да закъснееш
за всякъде с
два часа и едновременно
с това да подраниш
с един
Борис Роканов
който дори не е човек
а надслов
на Клуб
на Пострадалите
от Борис Роканов
от Кюстендил е
Борис Роканов
милият умее да те развлече и
е наистина забавно
нали стига да сметне
за уместно да те уведоми
че и ти си част
от забавата и
от това какво е
Борис Роканов
едни
казват едно
други
казват друго
един приятел открил
докато чел
Кърт Вонигът че
Борис Роканов не е
Борис Роканов а е
Бливит тоест цели два
килограма лайна
натъпкани в плик
от един килограм
но не ми се вярва
и грам да ви кажа
както каза веднъж
Мария Вирхов
действително вникнах
Борис Роканов
без да викам
отсичам
има ръка но няма човек
един ден
и не беше никак отдавна
Борис Роканов пожела
да се срещне с
Бог но не схвана че и
Бог и Константин Павлов
предпочитат
незначителното пред
Борис Роканов
който и пред огледалото
дори без да се бръсне
Борис Роканов
непознати не бъръсне
се дзвери в себе си
сочи се докато крещи
и все пак Тя се върти
защото почти
Борис Роканов не е
Борис Роканов той
е рапсодия
една Българска рапсодия
Вардар
в синьо
----


Няма коментари:

Публикуване на коментар